samenwerken aan documenten die op je WebDAV server staan met ONLYOFFICE

Deze gids legt uit hoe je je WebDAV server met ONLYOFFICE kunt verbinden en online documenten kunt bewerken en samenwerken.

WebDAV staat voor Web-based Distributed Authoring and Versioning en is een set uitbreidingen op het HTTP protocol waarmee gebruikers bestanden direct op de Apache server kunnen bewerken zodat ze niet via FTP gedownload/ge├╝pload hoeven te worden. Natuurlijk kan WebDAV ook gebruikt worden om bestanden te up- en downloaden.

Door WebDAV te verbinden met ONLYOFFICE, een vrij en open bron kantoorpakket, worden de mogelijkheden voor bestandsbeheer en samenwerking aanzienlijk uitgebreid, zodat je

  • verschillende rechten op bestanden en mappen in te stellen voor gebruikers en groepen;
  • de versiegeschiedenis te controleren en zo nodig een vorige versie te herstellen
  • online tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties te maken en te bewerken;
  • in real time samen te werken aan documenten met twee manieren van co-editing, wijzigingen te bekijken en bij te houden, commentaar te geven en te communiceren via chat.

Om een WebDAV server met Apache op Ubuntu in te stellen en te configureren, volg je deze instructies. Om de nieuwste versie van ONLYOFFICE te draaien, raadpleeg je deze gids.

Stap 1. Zodra alle onderdelen geïnstalleerd en ingesteld zijn, ga je naar je ONLYOFFICE account en schakel je over naar de moduleDocumenten.

Stap 2. Klik op deAdd account knop in het linker zijpaneel onder het overeenkomstige opschrift. Het venster Verbind account wordt geopend.

Stap 3. Klik op de knop Ander account en vul het formulier in dat opent. Voer deVerbindings URL in die er als volgt uitziet:

http://<hostname>/webdav/ of https://<hostname>/webdav/

Specificeer deLogin en het Wachtwoord die voor je WebDAV gebruikt worden en verander de standaard naam van je WebDAV directory als dat nodig is.

Verbind ONLYOFFICE met WebDAV

Klik tenslotte op de knopSave.

Dat is alles, je WebDAV server is verbonden met de ONLYOFFICE Documenten module. Nu kun je toegang krijgen tot het gewenste document dat op je WebDAV server is opgeslagen, er toegangsrechten op instellen voor je teamleden en beginnen met mede-redigeren.