maak je een Netwerk Load Balancer op AWS

Load Balancer valt onder de EC2 dienst van AWS. Een Network Load Balancer werkt op de vierde laag van het Open Systems Interconnection (OSI) model, de Transportlaag. Hij opent een TCP verbinding met het gekozen doel op de poort die in de listener configuratie is opgegeven. Als er ongezonde doelen zijn, dan stopt de Network Load Balancer met het routeren van verzoeken naar die ongezonde doelen en begint het verkeer naar de gezonde instanties te sturen, alleen in dezelfde of een andere beschikbaarheidszone. Network Load Balancer ondersteunt statische IP adressen, het laat toe doelen per IP adres te registreren, d.w.z. dat ook doelen buiten de VPC van de load balancer kunnen worden toegevoegd, het schaalt tot miljoenen verzoeken per seconde. Dit zijn een paar van de voordelen van de Network Load Balancer. Network Load Balancer wordt ook wel een TCP Load Balancer genoemd omdat hij op het TCP protocol werkt.

Om meer te weten over de Network Load Balancer, klik hier.

Met Network Load Balancer betalen we alleen voor wat we gebruiken. Om de prijsstelling in detail te kennen, klik hier

In dit artikel bekijken we de stappen om een Network Load Balancer te maken, instanties te registreren, en de Load Balancer te benaderen via zijn DNS.

Vereisten

  1. AWS Account (Maak aan als je er geen hebt).
  2. Een of meer dan een EC2 instance met Apache erop.

Wat zullen we doen?

  1. Log in op AWS.
  2. Maak een Netwerk Load Balancer en benader de Apache Applicatie met DNS van de Load Balancer.

Log in op AWS

  1. Klik op hier om naar de AWS Login pagina te gaan.

Als we op de bovenstaande link klikken, zien we een webpagina als volgt waar we moeten inloggen met onze inloggegevens.

AWS Inloggen

Zodra we met succes op AWS inloggen, zien we de hoofdconsole met alle genoemde diensten.

Maak een Network Load Balancer en benader de Apache Applicatie met DNS van de Load Balancer

Om een Netwerk Load Balancer te maken, zoek je naar “ec2” bij de Services optie die linksboven beschikbaar is.

EC2

Je ziet het hoofddashboard van EC2. Hier zie je het complete overzicht van de EC2 dienst. Scroll naar beneden en klik op “Load Balancers” om een Load Balancer te maken.

Hulpmiddelen

Klik hier op de knop “Create Load Balancer” om naar de pagina te gaan waar je een Load Balancer kunt configureren en aanmaken.

Maak een Load Balancer

Klik op de knop “Create” die beschikbaar is onder “Network Load Balancer”. Er zijn nog twee andere soorten load balancers, maar die gaan we in dit artikel niet bespreken.

Maak LB

Geef een naam aan de aan te maken load balancer, kies een “internet-facing” schema zodat verzoeken die van het internet komen door de load balancer kunnen worden doorgestuurd en bediend. Kies je een “intern” schema dan kunnen de verzoeken van het internet niet door de load balancer bediend worden. Load Balancer met een “intern” schema kan alleen benaderd worden vanuit de VPC waarin hij is aangemaakt. Scroll omlaag op de pagina om Beschikbaarheidszones te selecteren.

Load Balancer configureren

Kies hier twee of meer Availability Zones. Ik heb er hier drie gekozen. Klik op “Next: Configure Security Settings” om verder te gaan.

Beschikbaarheidszones

We kunnen deze waarschuwing negeren als we een Test Omgeving inrichten. In de Prod Omgeving moeten we altijd het TLS Protocol gebruiken, en ook deze waarschuwing verschijnt dan niet. Klik op “Next: Configure Routing”

Veiligheidsinstellingen

Geef hier een unieke doelnaam op die niet overeenkomt met een andere doelgroepnaam in dit gebied. Laat de andere instellingen zoals ze zijn en klik op “Next: Register Targets”. Als je instanties met hun IP’s wilt toevoegen, kies dan “IP” bij Target Type.

Routing configureren

Selecteer de instanties uit de lijst waarop je Apache toepassing draait en klik op “Add to registered”. Klik op “Next: Review” om verder te gaan.

Load balancer doelen

Bekijk hier alle configuraties en klik op “Create” om een Netwerk Load Balancer te maken.

Herzie LB setup

Klik op “Close” om dit venster te sluiten en naar het hoofddashboard van Load Balancers te gaan.

Load balancer met succes aangemaakt

Zodra de toestand van de load balancer verandert in “active”, kun je in de Doelgroep de doelen en hun toestand controleren. Zodra de doelen gezond zijn, dit duurt even, kun je de DNS uit het tabblad Beschrijving kopiĆ«ren en in de browser aanslaan.

LB config

Hier zie je dat de Apache Applicatie server is via de Network Load Balancer.

Apache testpagina

Conclusie

In dit artikel zagen we de stappen om een Network Load Balancer te maken, er doelen op te registreren, en er toegang toe te krijgen met de DNS ervan.