end-to-end encryptie testen in ONLYOFFICE Desktop Editors

ONLYOFFICE Desktop Editors is een gratis open-source 3-in-1 office suite pakket dat verdeeld wordt onder GNU AGPL v.3.0. Het omvat document, spreadsheet, en presentatie bewerkingscomponenten waarmee gebruikers documenten offline kunnen bekijken en bewerken.

Vanaf versie 5.2.4 van ONLYOFFICE Desktop Editors kunnen gebruikers end-to-end encryptie testen die beschikbaar is als eerste ontwikkelaars preview.
Deze technologie maakt het mogelijk documenten (DOCX, XLSX, PPTX, ODT, ODS, ODP), inclusief tijdelijke bestanden, te beveiligen met het AES-256 encryptie-algoritme. Zo kun je de versleutelde documenten zowel lokaal, als op een willekeurig cloud platform op een veilige manier opslaan. Blockchain technologie met asymmetrische versleuteling werd toegepast voor betrouwbare opslag en overdracht van wachtwoorden.

Samenwerken aan versleutelde documenten is ook mogelijk. In dat geval moeten gebruikers verbinding maken met de cloud, waarvoor ONLYOFFICE Community Edition geïnstalleerd moet zijn.

Laten we leren hoe je E2E-encryptie van documenten kunt testen in ONLYOFFICE Desktop Editors.

Stap 1: Download ONLYOFFICE Desktop Editors

Als je nieuw bent met ONLYOFFICE, installeer dan de nieuwste versie van het bureaubladpakket volgens de instructies in deze handleiding.

Als je al ONLYOFFICE desktop editors geïnstalleerd hebt, controleer dan of het de nieuwste versie is, en werk de suite bij als dat nodig is.

Stap 2: Schakel de end-to-end encryptie modus in

Start het programma en ga naar het tabblad Instellingen. Klik op de ‘Test end-to-end encryption’ schakelaar. Het tabblad End-to-end encryption is nu beschikbaar in de linker zijbalk:

Alleen kantoor EE switcher

Stap 3: Maak een account in het test blockchain netwerk

Ga naar het tabblad End-to-end encryption en klik op de knop Create an account:

End-to-end versleuteling

In het nieuwe venster zie je een mnemonische zin die gebruikt wordt om je sleutelpaar te genereren (privé en publiek). Bewaar die goed want het is de enige manier om je blockchain account te ontgrendelen (nodig om het wachtwoord te herstellen, toegang te krijgen tot het bestaande account vanaf een andere lokale machine, of tussen verschillende accounts te wisselen).
Specificeer en bevestig je account wachtwoord dat minimaal 8 tekens moet bevatten. Je hebt dit wachtwoord nodig om de versleutelingsmodus tijdens de volgende sessies in te schakelen.

Klik op de knop Create account.

Maak account aan

Merk op dat het ONLYOFFICE private blockchain netwerk alleen voor testdoeleinden wordt gebruikt. Het is niet aan te raden de oplossing uit te proberen met je gevoelige documenten.

Dat is alles! Begin met het bewerken van je lokale documenten in de versleutelde vorm.

Links