een statische website maken op een AWS S3 Bucket

S3 Bucket is een Object Opslagdienst van AWS. We kunnen AWS S3 Bucket gebruiken om een statische website te hosten. AWS S3 ondersteunt geen server-side scripting, maar AWS heeft andere middelen om dynamische websites te hosten. Om een statische website op Amazon S3 te hosten, moeten we een AWS S3 emmer voor website-hosting configureren en dan de inhoud van onze website uploaden naar de gemaakte emmer. Als we een emmer configureren als statische website, schakelen we statische website hosting in.

Nadat we onze emmer als statische website hebben ingesteld, kunnen we de emmer benaderen via de AWS regio-specifieke Amazon S3 website eindpunten voor onze emmer.

Om onze AWS S3 emmer te configureren voor statische website hosting, gaan we in dit artikel de AWS Management Console gebruiken.

Om de stappen te kennen om een eenvoudige S3 emmer te maken en er meer over te weten te komen, klik hier. Dit document is door mij geschreven. Je kunt het gebruiken om een eenvoudige openbare S3 Bucket te maken.

Pre-requisites

  1. AWS Account (Maak aan als je er geen hebt).
  2. S3 publieke emmer.

Wat gaan we doen?

  1. Verwijs naar dit artikel om S3 Public Bucket te maken en er meer over te weten.
  2. Configureer de bestaande S3 Public Bucket om als een statische website te werken.

Configureer de bestaande S3 Bucket om als statische website te werken

Voor je verder gaat, neem ik aan dat je een S3 Bucket hebt gemaakt.

Als je je publieke S3 Bucket op orde hebt, selecteer je de S3 Bucket en klik je op “Permissions” en kies dan “Static website hosting”.

Scroll naar beneden en kies ‘Use this bucket to host a website’ en scroll naar beneden & klik op save the settings.

Maak een statische website

Statische website hosting

Als je een S3 Public Bucket bij je hebt, ga dan naar het hoofdscherm van S3 Buckets en klik op je bucket -> Upload. Je krijgt een scherm waar je de inhoud van je Static Website kunt uploaden of alleen een enkele index.html pagina. Hier upload ik alleen een enkel bestand met de naam index.html.

Zorg er bij het aanmaken van een S3 emmer voor dat de naam van de S3 emmer universeel uniek is en dat geen enkele andere bestaande emmer dezelfde naam heeft.

Klik op “Next” en verander de “Manage public permissions” in “Grant public read access to the obects/s” en klik dan op Upload.

Als je met succes het index.html bestand (of je statische website) geüpload hebt, kun je het in de console zien. Selecteer de “index.html”. Hier heb ik een voorbeeld index.html gemaakt van de hoofdpagina van https://www.howtoforge.com/. Je kunt ook je eigen voorbeeld webpagina maken.

Bestanden uploaden

Als je op het object klikt, klik je op “Make public” om het openbaar te maken, zodat de pagina van overal benaderd kan worden. Als je hem niet public maakt, is de pagina niet voor iedereen vanaf het internet toegankelijk.

Publieke toegang

Hier zie je de bestanden op de hoofdpagina die door jou geüpload zijn.

Hoofdpagina

Als je op het object klikt, klik je op “Make public” om het openbaar te maken, zodat de pagina van overal toegankelijk is, anders is je webpagina niet voor iedereen toegankelijk.

Website openbaar maken

Scroll naar beneden en klik op de “Object URL” om de statische webpagina te bekijken.

Object URL

Ik had de hoofdpagina van howtoforge.com opgeslagen en geüpload, die te zien is in de volgende afbeelding. Je kunt zelf een .html pagina van de complete statische website of alleen een enkele webpagina opslaan en uploaden.

Statische kopie van webpagina

Conclusie

In dit artikel zagen we de stappen om een statische webpagina te uploaden, de rechten ervan te veranderen, en ze te benaderen met een “Static Website” van S3.