een Elastic Beanstalk Applicatie op AWS opzetten

Elastic Beanstalk is een van de “computer” diensten in de Amazon Web Services (AWS) wolk. Het stelt ons in staat om eenvoudig toepassingen te beheren en in te zetten. We hoeven de diensten die nodig zijn om onze applicatie te draaien niet te begrijpen of te leren. Met Elastic Beanstalk hoeven we alleen onze toepassing te uploaden en Elastic Beanstalk zorgt voor de rest. Elastic Beanstalk ondersteunt toepassingen die ontwikkeld zijn in Java, .NET, Go, PHP, Python, Node.js en Ruby.

We kunnen met Elastic Beanstalk communiceren via de AWS Management Console, Command Line Interface.

Om Elastic Beanstalk te gebruiken hoeven we alleen maar onze applicatie te bouwen, de versie ervan te uploaden in de vorm van een bronbundel (voor de Java applicatie is bijvoorbeeld een .war bestand nodig), en dan wat informatie over de applicatie te geven. Elastic Beanstalk start dan automatisch een omgeving en maakt en configureert de AWS bronnen die voor onze code nodig zijn. Elastic Beanstalk beheert zelfs de omgeving zelf. We hoeven ons geen zorgen te maken over hoge beschikbaarheid, schaling, enz.

Er zijn geen extra kosten voor Elastic Beanstalk. We betalen alleen voor de AWS middelen die onze toepassing zal gebruiken en nodig heeft. Voor prijsinformatie kun jehier de officiële AWS documentatie raadplegen.

Laten we, voor we verder gaan, een paar basisbegrippen van Elastic Beanstalk begrijpen.

 1. Applicatie:
  Het is een logische verzameling Elastic Beanstalk componenten, inclusief omgevingen, versies, en omgevingsconfiguraties. Het is vergelijkbaar met een map.
 2. Applicatieversie:
  Een toepassingsversie is een inzetbare code, zoals een Java WAR bestand. Een toepassingsversie is onderdeel van een toepassing.
 3. Omgeving:
  Het is een verzameling AWS resources waarop onze applicatieversie draait, bv. EC2 Instances, LoadBalancers, Veiligheidsgroepen, enz.
 4. Platform:
  Het is een combinatie van een OS, programmeertaal runtime, applicatieserver, en Elastic Beanstalk componenten.

In dit artikel zullen we zien hoe je een Elastic Beanstalk Applicatie maakt met een voorbeeld van een Voorbeeldcode.

Pre-requisites

 1. AWS Account (Maak aan als je er geen hebt).

Wat zullen we doen?

 1. Log in op AWS.
 2. Configureer en maak Elastic Beanstalk Applicatie
 3. Beëindig de toepassing

Inloggen op AWS

 1. Klik op hier om naar de AWS Login pagina te gaan.

Als we op de bovenstaande link klikken, zien we een webpagina als volgt waar we moeten inloggen met onze inloggegevens.

Inloggen op AWS

Zodra we met succes op AWS inloggen, zien we de hoofdconsole met alle diensten als volgt opgesomd.

AWS Beheerconsole

Configureer en maak een Elastic Beanstalk Applicatie

Om een Elastic Beanstalk toepassing te maken, klik je op “Service” in het scherm linksboven en zoek naar “Elastic Beanstalk” in het zoekvak en klik op het resultaat.

Maak een Elastic Beanstalk toepassing

Op dit welkomstscherm klik je op “Get Started” om onze eerste toepassing te maken.

Welkom bij Elastic Beanstalk

Hier kunnen we een naam geven aan de toepassing, en het platform van onze keuze opgeven. Hier heb ik het Java platform opgegeven, want we gaan verder met de voorbeeldtoepassing.

Voor we verder gaan en klikken op “Create application”, klik je op “Configure more options” om de beschikbare opties te zien.

Maak web app

We zien het volgende scherm, waarin we zien dat we een heleboel configuraties beschikbaar hebben. Hier ga ik verder met de “Single Instance” omdat die in aanmerking komt voor Free Tier, maar voor productiedoeleinden kunnen we beter niet voor dit type gaan.

Toepassing configureren

Onder “Software” kunnen we omgevingsvariabelen opgeven, log streaming inschakelen, rotate logs inschakelen, enz.

Software aanpassen

Onder “Instance” kunnen we het type root volume kiezen voor de EC2 instance die we willen. De standaardwaarde is “Container”, waarbij de grootte niet hoeft te worden opgegeven. We kunnen zelfs de bestaande beveiligingsgroepen gebruiken of Elastic Beanstalk maakt er de vereiste aan.

Wijzig instanaces

Onder “Capacity” zien we dat Min en Max instances 1 is, omdat we in de vorige stap een free tier in aanmerking komend instance type gekozen hebben.

Op dezelfde manier kun je de verschillende beschikbare opties verkennen en op de hoofdpagina op “Create Application” klikken om onze eerste Elastic Beanstalk Applicatie te maken.

Capaciteit wijzigen

Nu worden de vereiste hulpbronnen zoals EC2 instantie, veiligheidsgroep, schalingsbeleid, load balancer, enz. aangemaakt. Dit zal enige tijd duren, wacht tot dan.

De toepassing maken

Na enige tijd zien we in de logs dat de toepassing met succes is ingezet en nu beschikbaar is voor toegang. Om de toepassing te benaderen klik je op de URL die voor de toepassing beschikbaar is.

Toegang tot de toepassing via zijn URL

Zodra we de toepassing aanklikken, zien we dat de voorbeeldtoepassing nu toegankelijk is vanuit de browser.

Voorbeeld toepassing

Verwijder de toepassing

Om de toepassing te verwijderen als ze niet meer nodig is, klik je op “Actions” -> “Terminate Environment”.

Applicatie verwijderen van AWS

Geef de naam van de toepassing op in het tekstvak en klik op “Terminate”.

Bevestig beëindiging van de omgeving

Conclusie:

In dit artikel zagen we de stappen om een allereerste Elastic Beanstalk Applicatie te maken met de voorbeeldcode. We zagen ook hoe gemakkelijk de toepassing beëindigd kan worden.