Cloudwatch alarmen maken voor een S3 Bucket op AWS

Cloudwatch biedt Storage Metrics en Request Metrics voor S3 Buckets. Storage Metrics komen zonder extra kosten en worden eenmaal per dag verstrekt, terwijl Request Metrics met tussenpozen van 1 minuut beschikbaar zijn en kosten. Ook biedt Cloudwatch Replication metrics. In dit artikel zullen we zien hoe je Cloudwatch alarmen kunt maken voor S3 Bucket op AWS van het type Storage Metric voor NumberOfObjects.

Om meer te weten te komen over de soorten Metrics die beschikbaar zijn, bezoek je de officiële documentatie van AWS hier.

Vereisten

  1. AWS Account(Maak aan als je dat nog niet hebt).
  2. S3 Bucket(Klik hier om te leren hoe je een S3 Bucket op AWS maakt)
  3. SNS Topic(Klik hier om te leren hoe je een SNS topic op AWS maakt met Cloudformation).

Wat zullen we doen?

  1. Log in op AWS.
  2. Maak een alarm voor de S3 Bucket
  3. Verwijder het alarm

Log in op AWS

Klik hier om naar de AWS login pagina te gaan.

Als je op de bovenstaande link klikt zie je een login pagina, voer je credentials in om naar het AWS account te gaan.

Inlogpagina

Als je met succes op je AWS account bent ingelogd zie je zijn Management Console als volgt.

AWS Beheerconsole

Maak een alarm voor de S3 Bucket

Zoek in het zoekvak bovenaan het scherm naar Cloudwatch. Klik op het Cloudwatch resultaat om naar het hoofddashboard van de Cloudwatch dienst te gaan.

Zoek in Cloudwatch

Je ziet het hoofddashboard van de Cloudwatch als volgt. Klik op “Alarms” in het linker paneel.

Cloudwatch dashboard

Omdat er in mijn account geen alarmen zijn onder de geselecteerde regio zien we niets in de lijst beneden. Om een alarm te maken klik je op de knop “Create alarm”.

Alarmmeldingen pagina

Klik op de knop “Select metric” om een metriek te kiezen uit de beschikbare lijst voor S3 Buckets.

Specificeer metriek en voorwaarden

Zoek hier naar “S3” om de resultaten uit te filteren en klik dan op Storage Metrics.

Searcht S3 metric

Uit de beschikbare lijst kun je de S3 emmer kiezen en de Metric Name. Je kunt er maar één tegelijk kiezen om een alarm te maken. Klik op de knop “Select metric” om verder te gaan.

Kies metrisch

Omdat we een metriek van het type “NumberOfObjects” hebben gekozen, krijgen we onder Conditions een optie om een drempelwaarde te specificeren waarin we een waarde kunnen opgeven die vergeleken zal worden met het aantal objecten in de emmer. Als deze opgegeven voorwaarde waar wordt, wordt het alarm geactiveerd. Klik op de knop “Next” om verder te gaan.

Specificeer de voorwaarden

In dit scherm kun je een bestaand SNS onderwerp kiezen of een nieuw aanmaken om er waarschuwingsmeldingen over te sturen. Hier heb ik een SNS onderwerp gekozen uit de bestaande onderwerpen. Ga verder om het aanmaken van de waarschuwing te voltooien.

Specificeer SNS Onderwerp

Geef hier een naam aan de waarschuwing, voeg er een beschrijving aan toe en klik op de knop “Next”.

Voeg naam en beschrijving toe

Dit is de laatste stap waar je de configuraties kunt bekijken en een alarm kunt aanmaken als alles er goed uitziet. Door op de knop “Create alarm” te klikken wordt een alarm voor je aangemaakt.

Herzie het alarm

Als het alarm met succes is aangemaakt zie je het op de console. Als je observeert, zie je dat de toestand van het alarm “Onvoldoende gegevens” is; het duurt een paar minuten om de toestand te analyseren en bij te werken.

Alarm- In de toestand Onvoldoende gegevens

Na een paar minuten wordt, afhankelijk van de conditie, de toestand veranderd. Hier komt de conditie overeen als het aantal objecten in de S3 emmer groter is dan het aantal dat we in het alarm opgegeven hebben. Omdat de voorwaarde overeenkomt gaat het alarm in een “In alarm” toestand.

Alarm- In alarmtoestand

Als het alarm afgaat stuurt het een melding naar SNS. Het SNS onderwerp dat ik koos bevat een inschrijvings-eindpunt als mijn e-mail ID, hierdoor wordt de alarmmelding naar mijn e-mail ID gestuurd.

Kennisgeving per e-mail

Om nu te zien wat er gebeurt als de voorwaarde niet overeenkomt, kunnen we de drempelwaarde veranderen in iets dat groter is dan het aantal objecten dat we in de S3 emmer hebben. Ik heb de drempelwaarde veranderd in 100 en het alarm bijgewerkt.

Werk het alarm bij

Bij het veranderen van de waarde komt de voorwaarde niet overeen en het alarm wordt niet geactiveerd vandaar dat de toestand veranderd is in “Ok”.

Alarm- In Ok state

Verwijder het alarm

Als je het alarm niet meer nodig hebt kun je het eenvoudig verwijderen. Om het alarm te wissen, selecteer je het te wissen alarm en klik je op de knop Acties –> Wissen.

Verwijder het alarm

Je ziet een pop-up scherm, klik op de “Delete” knop om je verwijdering te bevestigen.

Zodra je het alarm verwijdert kan het niet meer hersteld worden, dus wees voorzichtig bij het verwijderen van alarmen.

Bevestig de verwijdering

Conclusie

In dit artikel doorliepen we de stappen om een alarm te maken voor de S3 emmer voor het Aantal objecten. We zagen hoe het alarm van de ene toestand naar de andere overgaat op basis van de opgegeven voorwaarde en meldingen stuurt naar het gekozen SNS Topic.