AngularJS installeren op AlmaLinux 8

AngularJS is een op JavaScript gebaseerd open-source front-end webapplicatie raamwerk dat hoofdzakelijk door Google wordt onderhouden en dat helpt bij het uitvoeren van toepassingen met één pagina. Het staat ontwikkelaars toe HTML als sjabloontaal te gebruiken en laat hen robuuste, interactieve websites maken zonder de browser voor elke nieuwe paginaweergave opnieuw te hoeven laden.

AngularJS is een open-source JavaScript raamwerk gemaakt door Google dat gebruikt wordt om Single Page Applications te bouwen. Het vereenvoudigt de ontwikkeling van webapplicaties, die meestal veel ingewikkelder zijn dan traditionele websites. Het doel is om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken herbruikbare code te maken en hen in staat te stellen zich te concentreren op het toevoegen van functionaliteit in plaats van op het ontwikkelen van repetitieve taken als gegevensbinding of routing. AngularJS biedt ook een MVC architectuur die ontwikkelaars in staat stelt om binnen hun toepassing zowel controllers als views te gebruiken, wat het gemakkelijk maakt voor ontwerpers die niet goed thuis zijn in programmeertalen als HTML & CSS, maar toch de mogelijkheid willen hebben om interfaces te kunnen ontwerpen zonder kennis te hebben van hoe ze achter de schermen werken.

De beste manier om het nut van AngularJS te beschrijven zou zijn door het te vergelijken met andere populaire raamwerken. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen die AngularJS heeft als je het vergelijkt met andere JS raamwerken die er vandaag zijn.

1 – Schone, leesbare code: Een van de meest gehoorde klachten over JavaScript is dat de geschreven code er vaak als compleet wartaal uitziet. De syntaxis is te verwarrend voor gewone stervelingen om er iets nuttigs mee te schrijven. Je kunt alleen al aan de broncode van jQuery of Mootools zien dat dit niet erg “coder-friendly” is.

AngularJS daarentegen heeft een zeer schone, leesbare code basis. Dat betekent dat iedereen in je team zal kunnen bijdragen zonder wekenlange training nodig te hebben.

2 – Onderhoudbaarder: Als je veel JS bestanden hebt, wordt het beheren ervan een zware taak, vooral bij het debuggen van de problemen die met de tijd ontstaan. Dit is waar AngularJS echt schittert. Het heeft een zeer flexibele structuur op basis van duidelijk omschreven modules.

3 – Eenvoudige integratie: Je kunt het zonder al te veel moeite in elk bestaand project inpluggen, regels code schrappen of nieuwe toevoegen waar je maar nodig hebt om het aan je specifieke geval aan te passen.

Dus, wil je leren hoe je AngularJS op je AlmaLinux machine kunt installeren? Dit artikel toont je stap voor stap instructies met screenshots. Het is voor iedereen, zelfs beginnende computergebruikers, gemakkelijk te volgen.

Vereisten

Om AngularJS op Ubuntu te installeren, heb je een AlmaLinux server nodig met root toegang of een niet-root gebruiker met sudo privilege.

Laten we aan de slag gaan!

Stap 1. Het systeem bijwerken

Eerst moet je het systeem bijwerken zodat we de nodige pakketten en afhankelijkheden kunnen installeren. Ssh in je server en typ de volgende commandoregels.

sudo dnf update
sudo dnf install epel-release

Als het update proces voltooid is, herstart je je server met dit commando om de update toe te passen.

sudo reboot now

Stap 2. Installeren van NodeJS en NPM

Omdat AngularJS met JavaScript gebouwd is, moet je NodeJS installeren om de pakketbeheerder genaamd npm te kunnen draaien, die we zullen gebruiken om de afhankelijkheden van onze toepassing te downloaden en te beheren. In de nieuwste versie van Ubuntu is NodeJS in de distributie opgenomen. Laten we de beschikbare Node.js streams controleren met dit commando.

sudo dnf module list nodejs

Je zou een uitvoer moeten krijgen die er als volgt uitziet.

NodeJS installeren

Laten we nu Node.js installeren uit de officiële repositories met dit commando.

sudo dnf module install nodejs:14

Na de installatie kun je controleren of NodeJS correct geconfigureerd is door de versie ervan te controleren. Voer dit commando uit.

node –v

Je zou een uitvoer als deze moeten krijgen.

NodeJS installeren

Om de NPM versie te controleren, voer je dit commando uit.

npm –v

Je zou een uitvoer als deze moeten krijgen.

NodeJS installeren

Stap 3. AngularJS installeren

Nu we alles klaar hebben laten we AngularJS installeren. Om AngularJS te installeren gebruik je dit commando.

npm install -g @angular/cli

We gebruiken het -g commando om aan te geven dat we AngularJS globaal willen installeren. Dat betekent dat AngularJS door elke gebruiker en alle toepassingen op je server benaderd kan worden. Als je het -g commando weglaat, wordt AngularJS geïnstalleerd in de huidige directory, die waar het package.json bestand in staat.

Tijdens de installatie wordt je gevraagd je anonieme gegevens te delen om het Angular team te helpen het raamwerk te verbeteren. Je kunt het leeg laten, en op Enter drukken als je je gegevens niet wilt delen.

 AngularJS installeren

Om te controleren of AngularJS geïnstalleerd is, controleer je de versie door dit commando uit te voeren.

ng version

Je zou een uitvoer als deze moeten krijgen.

Conclusie

In deze gids heb je geleerd hoe je AngularJS op een AngularJS 8server kunt installeren met behulp van NodeJS en NPM. Hiermee heb je alles klaar om meer te leren over het maken van je apps met AngularJS. Deel je gedachten in de commentaar sectie. Veel plezier met coderen!